When export my video it won't export sounds as well

Hi all, first of all thanks for developing this program for free, I really appreciate it.

The issue I’m having is this: I have made my first animation with Pencil 2d and I also added a few sound tracks but when I export the animation either in .avi or .mp4 it seems it doesn’t export the sounds. I have a Mac and I tried with VLC and Quickplayer but none of them plays the sounds I added. It just just looks like it only exports the images.

Thanks for your help

@pissile Hi. Sorry to hear you’re having these issues. Please try the following:

  1. Restart Pencil2D and then try exporting again.
  2. If that fails, download and test again using the latest development build available (May 11th) found on the macOS Google Drive folder https://drive.google.com/drive/u/0/folders/0BxdcdOiOmg-CeVpTY294cXdLZ2c
    Note: be mindful of the timestamps
  3. While using the dev build consider also using WAV files instead of MP3 files as well. If you need to convert the audio files please use Audacity, the free audio editor.
  4. If you were using WAV files from the start, please remove the existing sound layer keyframes and re-import the files so make sure the fixes on the dev build are kicking in.
  5. If the previous didn’t work, make sure to check during export if you get any kind of error dialog and take a screenshot to submit here as well as part of your reply.

You mentioned you have a Mac, can you please let us know exactly which macOSX version you’re using? and if possible your computer specs? to simplify this you can take a screenshot of your system information as seen in this guide by Apple https://support.apple.com/en-us/HT203001

Thank you for your quick reply. Today I reopened the program and try to export the project again and now it work just fine. Thanks again

1 Like

This topic was automatically closed 14 days after the last reply. New replies are no longer allowed.

Imprint